Care4Dogs | Oosterholtseweg 41 | 8271 PS IJsselmuiden | T: 06 14 15 11 32 | info@care4dogs.nl | KvK nummer: 55900070 | BTW nummer: 137984042B01 | Algemene voorwaarden

Therapie hond Scott

 

Deze prachtige Zwitserse Witte Herder is Scott. Scott is onze maSCOTTe van Care4Dogs, hij geeft ondersteuning in de privétrainingen, dagbesteding en coaching, zowel voor hond als voor mens.

 

Ik ken Scott al vanaf dat hij geboren is. Zijn moeder Taika is een fantastische hond die ik heb leren kennen vanuit de gedragstherapie en mijn hondenuitlaatservice. Taika is een fantastische hond en ik kon lezen en schrijven met haar, maar ook was zij met mijn zoon twee handen, uhm…. Pootjes op één buik. Ik heb toen aangegeven bij de eigenaresse dat als ze ooit een nestje met Taika zou fokken ik daar heel graag een pup van zou willen hebben. Zo gezegd, zo gedaan…

 

 

Daar was het eindelijk, een prachtig nestje van elf pups! Maar welke moest ik nu kiezen? Scott was bijna Scott niet geweest, aangezien ik in eerste instantie voor een andere pup wilde gaan. Maar naar mate de weken verstreken en ik steeds meer inzicht kreeg in de karakters van de pups, heb ik mijn keuze uitgesteld tot op het laatste moment. In de eerste zeven weken veranderen de pups nog best wel van gedrag en ik wilde natuurlijk wel een stabiele reu uitkiezen met het oog om deze op te leiden tot therapiehond. Ik was helemaal gefixeerd op ‘pupje groen’, wat een machtig mooie pup was dat! Maar hij was al best pittig, leuke uitdaging voor mij, maar niet voor het doel waar ik hem voor wilde gebruiken, ondersteunen van mens en hond! Op het laatste moment gegaan voor ‘pupje bruin’, vanaf die dag omgedoopt tot Scott.

Voor deze super collega is “the sky the limit”

 

Scott is een fantastisch, behulpzame en bovenal geduldige hond. Hij is echt mijn maatje en een super collega! Scott kan worden ingezet bij zowel coaching van mensen en honden. Dit soort honden worden ook wel AAI-honden genoemd. AAI is een afkorting van Animal Assisted Intervention. Omdat we niet echt een interventie (ingreep) plegen, noemen we deze honden voor dit doel aaihonden. Het doel is immers dat de mensen rustiger worden door de hond te aaien of door zijn aanwezigheid gesterkt worden.

 

In mijn coaching praktijk zet ik Scott in bij de volgende situaties:

– Kinderen en (jong)volwassenen met faalangst
– (Geadopteerde) kinderen met verlatingsangst en/of hechtingsproblemen
– Rouwverwerking door bijvoorbeeld verlies van een dierbare of scheiding
– Kinderen en (jong)volwassenen met een niet aangeboren hersenafwijking
– Kinderen en (jong)volwassenen met een beperking, dit kan fysiek maar ook mentaal zijn
– Kinderen en (jong)volwassenen met autisme
– Kinderen en (jong)volwassenen met PTSS
– Dagbesteding
– Kinderen die geen aansluiting vinden bij leefstijdsgenootjes

 

Wist je dat?

Care4Dogs ook teambuilding

en workshops geeft

aan bedrijven en scholen.

Voor meer info: 06 14 15 11 32