Care4Dogs | Oosterholtseweg 41 | 8271 PS IJsselmuiden | T: 06 14 15 11 32 | info@care4dogs.nl | KvK nummer: 55900070 | BTW nummer: 137984042B01 | Algemene voorwaarden

Spiegelen met honden

Het spiegelen of ook wel coachen met honden is een vorm van ervaringsleren. Op deze manier kun je snel tot de kern komen. Dit is voor mij de zuiverste en puurste manier van coachen, schitterend om te zien hoe de hond de mens ‘spiegelt’!

Vaak krijg ik nog de vraag: wat is dat nu? Spiegelen met honden?

Honden communiceren non-verbaal of te wel meeste van de communicatie met honden gaat via lichaamstaal. Honden zijn kampioen in het lezen van gedrag, houding, emoties en intenties van mensen. Zij reageren op de signalen die wij als mens aan hen geven. U kunt zich dus voorstellen dat we als het ware in de spiegel kijken, de reactie van de hond op onze signalen geven heel duidelijk weer wat wij uitstralen en uitzenden. Wij kunnen hier als mens nog heel veel van leren.

Door op deze manier met honden te coachen wordt u bewust gemaakt van uw eigen gedrag. De honden zullen reageren op uw emotie en uw rol in de communicatie met de honden. Hierdoor is er plaats en ruimte voor bewustwording en zal uw ontwikkeling en proces in werking worden gesteld.

Honden reageren heel primair, dus vanuit hun instinct. Maar stabiele honden zullen dit op een hele respectvolle manier doen. Ze zijn niet oordelend of veroordelend, ze reageren enkel en alleen op wat zij waarnemen. Dit kan uiteraard ook heel confronterend zijn en zelfs weerstand opwekken, maar weet dat dit altijd op een veilig manier gebeurd en dat u als mens gewoon mag “zijn”. Ook levert het soms ontzettend leuke en lachwekkende situaties op.

Vanuit de informatie die de honden ons geven kunnen we met de gevolgen van uw “onbewuste” gedrag aan de slag gaan. Door bewust worden van uw gedrag kunt u hier mee bezig gaan wat hier uw motivatie van is, wat de achterliggende gedachte is en patronen kunnen doorbreken.

Zelf werk ik daarin veel met systemisch coachen zodat de gedragspatronen mooi aan bod komen, gezien, gevoeld en ervaren kunnen worden door u als coachee kan aansporen om in beweging te komen en tijd en ruimte te geven voor verandering of om dingen anders te gaan doen.

 

Welk doel heeft spiegelen met honden?

We kunnen het spiegelen met honden inzetten voor verschillende doeleinden. Bij mij gebruik ik deze manier van spiegelen onder andere voor het vaststellen van de hulpvraag of als ondersteuning om de hulpvraag te behandelen. Ik richt mij daarom ook alleen op individuen en niet op groepen.
Ook kan het zijn dat uw eigen therapeut of psycholoog vast loopt of dat uw proces te langzaam loopt, dan zou spiegelen kunnen helpen om bepaalde problematiek te verduidelijken of voor meer vooruitgang zorgen in uw proces of therapie. Door de laagdrempeligheid van deze methode kunnen honden vaak wel iets voor elkaar krijgen wat wij als mensen niet voor elkaar krijgen. Een hond kan altijd helpen!

 

 

Een ervaring wat u uw hele leven meedraagt

Of u nu komt voor verdieping in uw eigen gedrag of dat u komt omdat u al jaren in therapie bent en niet verder komt. Voor iedereen en elke problematiek, groot of klein is dit een prachtige ervaring. Door op deze laagdrempelige manier bezig te zijn met jouzelf en dat jij jezelf durft uit te dagen om in de spiegel te kijken, zul je deze ervaring niet snel vergeten. U bepaalt zelf hoe diep u in de spiegel wilt kijken. Dit is zo’n bijzondere en zuivere vorm van ervaringsleer, dat het u leven alleen maar kan verrijken!

Tijdens deze sessie ga jij samen met onze therapiehond Scott of uw eigen hond aan de slag met het ontdekken van jouw hulpvraag. Misschien komt u tijdens de sessie er wel achter dat de hulpvraag heel anders is dan u eerst gedacht had. Nadat we helder hebben wat jouw hulpvraag is of leerdoel, gaan we hiermee aan de slag. U zal tot nieuwe inzichten komen en zullen de eerste stappen in jouw proces gezet worden.
Duur: 60 – 90 minuten € 75,- (incl. btw)

Vergoedingen

Spiegelen met honden wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering. U kunt vragen bij uw gemeente of de coaching uit het Persoons Gebonden Budget kan worden vergoed. Ook vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning is vaak veel mogelijk.

Wilt u meer informatie dan kunt u onderstaande contactformulier invullen en wordt er contact met u opgenomen.

 

Wist je dat?

Care4Dogs ook teambuilding

en workshops geeft

aan bedrijven en scholen.

Voor meer info: 06 14 15 11 32