Care4Dogs | Oosterholtseweg 41 | 8271 PS IJsselmuiden | T: 06 14 15 11 32 | info@care4dogs.nl | KvK nummer: 55900070 | BTW nummer: 137984042B01 | Algemene voorwaarden

Puppycursus

 

Direct inschrijven voor de puppycursus? Klik dan hier

 

Een puppycursus is van fundamenteel belang voor iedereen die een gehoorzame, betrouwbare en lieve hond wil. Pups zijn net kinderen: als je ze verkeerd of helemaal niet opvoedt, worden het bengeltjes. Door verkeerde of helemaal geen opvoeding komt het voor dat men geen plezier meer aan de hond beleeft. Op het moment dat de pup bij u thuis komt begint het leerproces al. Hoe u omgaat in die beginperiode is bepalend voor de rest van zijn hondenleven. Om de pup op te laten groeien tot een stabiele volwassen hond heeft hij bepaalde ervaringen nodig. Hierin speelt u een belangrijke rol.

 

Puppycursus en socialisatieperiode

Tussen de drie en twaalf weken, de zogenaamde socialisatieperiode, staat uw pup helemaal open voor hele speciale en noodzakelijke leerprocessen. Na de twaalfde week neemt die gevoeligheid sterk af. De meeste pups zijn tussen de zeven en negen weken oud als ze bij hun nieuwe baasje komen. Daarom is het zo belangrijk om meteen te beginnen met een puppytraining: vanaf het moment dat de pup bij zijn nieuwe baasje(s) komt wonen.

In deze puppycursus leert u op basis van positieve training precies hoe uw pup moet worden opgevoed. En laat u hem de noodzakelijke ervaringen op doen. Natuurlijk leert u hoe u uw pup gewenst gedrag kunt aanleren. Pups moeten leren wie er allemaal in de “grote mensenwereld” rondlopen en moeten leren daar aan te wennen. Verschillende soorten mensen en dieren, auto’s, geluiden, verschillende voorwerpen, vuurwerk et cetera.

Met een puppycursus bouwt u aan een vertrouwensrelatie

Op een goede puppycursus leert u hoe u een vertrouwensrelatie met uw hond opbouwt. Ook moet er gewerkt worden aan de socialisatie met andere honden, dit is niet alleen te ondervangen met een puppycursus. U zult op pad moeten met uw hond en laten kennis maken met andere soortgenoten. Een puppy moet ook leren omgaan met andere honden. Ik zeg altijd: Spelen moet! Het is belangrijk dat hij zijn eerste ervaringen opdoet met evenwichtige volwassen honden en met andere leeftijdgenootjes. Op deze wijze leert uw pup goede sociale hondenomgangsvormen.

Puppycursus vroeger

Door jarenlange ervaring in het geven van trainingen in grote en kleine groepen heb ik een mooie cursus ontwikkeld. Tijdens de groepen waarbij de pup één uur les kreeg, was veel te lang. Te veel indrukken van andere pups en niet voldoende aandacht voor het individu. Resultaat was vaak dat er wel een half uur gewacht moest worden voordat er aandacht aan iemand persoonlijk gegeven kon worden. Hierdoor kwam ik erachter dat niet alleen het lesgeven heel leuk was om te doen, maar dat ik de persoonlijke aandacht heel belangrijk vind en dat iedereen en elke pup tot zijn recht moet komen. Daarnaast kan er beter en efficiënter getraind worden. Hierbij komt de kwaliteit van de training en de ontwikkeling van de pup op de eerste plaats. Echter merkte ik dat in de privétrainingen dit nog veel beter tot zijn recht kon laten komen. Niet iedereen zit op hetzelfde niveau of wil hetzelfde leren. De ene cursist wil het maximale uit de pup halen en een ander vindt het gewoon leuk om met de hond bezig te zijn en vindt een leuk goed luisterend maatje in het gezin voldoende.

Puppycursus nu

Alle onderdelen kunnen behandeld worden in vier privélessen. Hierna kunt u er voor kiezen om een examen af te leggen. Uw pup wordt beoordeeld op verschillende onderdelen die u en uw pup in de voorgaande lessen heeft geleerd. Met het positief afsluiten van de cursus ontvangt u een certificaat. In de cursus leert u samen met uw pup de volgende basisoefeningen; spelen met aandacht vragen, lopen aan de riem, pup laten zitten, af laten gaan, hier komen, laten staan, sturen en volgen, bekend maken met vreemde geluiden en voorwerpen en leren omgaan met handelingen bij de dierenarts of trimmer.

Daarnaast is er gelegenheid tot vragen stellen over zindelijk maken, gedrag en andere zaken waarmee u mee te maken krijgt wanneer u een pup opvoedt. Maar het allerbelangrijkste wat u op deze puppycursus leert is hoe u uw pup zover krijgt dat hij heel graag voor u wil werken en zich netjes gedraagt ook als u er niet bij bent. Door met uw pup bezig te zijn en te trainen zult u een sterke band krijgen met uw pup. Hierbij wordt er uitsluitend getraind op basis van positieve hondentraining.

Dagen en tijden zijn in overleg en worden zover mogelijk ingevuld naar ieders wensen. U kunt dan ook aangeven of u liever op een ochtend, middag of avond traint.

Het zijn vier lessen van een half uur. Na de eerste les ontvangt u informatie per mail over de opvoeding van de pup, de leeftijdsfases die de hond doormaakt en een artikel geschreven over het bijtgedrag van uw pup. Deze artikelen zijn geheel kosteloos.

Privétrainingen worden voornamelijk gegeven aan de Oosterholtseweg 41 in IJsselmuiden. Mocht u bij u thuis willen trainen is dat ook mogelijk in overleg. Door het geven van privétrainingen is er meer aandacht voor jullie als “team” en kan ik maatwerk leveren.

Mocht u hiervoor interesse hebben kunt u het onderstaande formulier invullen en aangeven wanneer u beschikbaar bent, zodat hier rekening mee gehouden kan worden voor het plannen van de trainingen. Er zal voornamelijk overdag getraind worden, maar een avond of een zaterdag is bespreekbaar. Starten met een cursus is meestal binnen twee weken na aanmelding!

 

Tarieven

Losse privétraining van 30 minuten € 35,-
Puppypakket 4 trainingen van 30 minuten (incl. pakketkorting) € 130,-
Examen puppycursus incl. certificaat € 35,-
Abonnement: onbeperkt vragen stellen via Whatsapp € 20,- per maand
   

U krijgt gratis drie artikelen via de mail om de eerste vragen op te vangen:

1. Algemene opvoeding van uw pup
2. Leeftijdsfases van de hond
3. Bijtgedrag van pups.

Daarnaast kunt u voor een meerprijs van 35 euro het examen afleggen en uw certificaat in ontvangst nemen.

Inschrijven

 

 

Wist je dat?

Care4Dogs ook teambuilding

en workshops geeft

aan bedrijven en scholen.

Voor meer info: 06 14 15 11 32