Care4Dogs - hondenuitlaatservice+ | Oosterholtseweg 41 | 8271 PS IJsselmuiden | T: 06 14 15 11 32 | info@care4dogs.nl | KvK nummer: 55900070 | BTW nummer: 137984042B01 | Algemene voorwaarden

Puppycursus

Op dit moment zitten al onze cursussen vol. Voor andere opties kunt u telefonisch contact opnemen met telefoonnummer: 06 14 15 11 32

 

Klik hier voor het inschrijfformulier

Een puppycursus is van fundamenteel belang voor iedereen die een gehoorzame, betrouwbare en lieve hond wil. Pups zijn net kinderen: als je ze verkeerd of helemaal niet opvoedt, worden het bengeltjes. Door verkeerde of helemaal geen opvoeding komt het voor dat men geen plezier meer aan de hond beleeft. Op het moment dat de pup bij u thuis komt begint het leerproces al. Hoe u omgaat in die beginperiode is bepalend voor de rest van zijn hondenleven. Om de pup op te laten groeien tot een stabiele volwassen hond heeft hij bepaalde ervaringen nodig. Hierin speelt u een belangrijke rol.

Puppycursus en socialisatieperiode

Tussen de drie en twaalf weken, de zogenaamde socialisatieperiode, staat uw pup helemaal open voor hele speciale en noodzakelijke leerprocessen. Na de twaalfde week neemt die gevoeligheid sterk af. De meeste pups zijn tussen de zeven en negen weken oud als ze bij hun nieuwe baasje komen. Daarom is het zo belangrijk om meteen te beginnen met een puppytraining: vanaf het moment dat de pup bij zijn nieuwe baasje(s) komt wonen.

In deze puppycursus leert u op basis van positieve training precies hoe uw pup moet worden opgevoed. En laat u hem de noodzakelijke ervaringen op doen. Natuurlijk leert u hoe u uw pup gewenst gedrag kunt aanleren. Pups moeten leren wie er allemaal in de “grote mensenwereld” rondlopen en moeten leren daar aan te wennen. Verschillende soorten mensen en dieren, auto’s, geluiden, verschillende voorwerpen, vuurwerk et cetera.

Met een puppycursus bouwt u aan een vertrouwensrelatie

Op een goede puppycursus leert u hoe u een vertrouwensrelatie met uw hond opbouwt. Ook zal er gewerkt worden aan de socialisatie met andere honden. Een puppy moet ook leren omgaan met andere honden. Ik zeg altijd: Spelen moet! Het is belangrijk dat hij zijn eerste ervaringen opdoet met evenwichtige volwassen honden en met andere leeftijdgenootjes. Op deze wijze leert uw pup goede sociale hondenomgangsvormen.

Nieuw in Kampen: Pup Privé Training

Door jarenlange ervaring in het geven van trainingen in grote groepen heb ik een nieuw concept ontworpen: trainen in kleine groepjes. Hierin is er meer persoonlijke aandacht en kan er beter en efficiënter getraind worden. Hierbij komt de kwaliteit van de training en de ontwikkeling van de pup op de eerste plaats.

De puppycursus bestaat uit 6 lessen met een afsluitende test. Uw pup wordt beoordeeld op verschillende onderdelen die u en uw pup in de voorgaande lessen heeft geleerd. Met het positief afsluiten van de cursus ontvangt u een certificaat. In de cursus leert u samen met uw pup de volgende basisoefeningen; spelen met aandacht vragen, lopen aan de riem, pup laten zitten, af laten gaan, hier komen, laten staan, sturen en volgen, bekend maken met vreemde geluiden en voorwerpen en leren omgaan met handelingen bij de dierenarts of trimmer.

Daarnaast is er gelegenheid tot vragen stellen over zindelijk maken, gedrag en andere zaken waarmee u mee te maken krijgt wanneer u een pup opvoedt. Maar het allerbelangrijkste wat u op deze puppycursus leert is hoe u uw pup zover krijgt dat hij heel graag voor u wil werken en zich netjes gedraagt ook als u er niet bij bent. Door met uw pup bezig te zijn en te trainen zult u een sterke band krijgen met uw pup. Hierbij wordt er uitsluitend getraind op basis van positieve hondentraining.

Deze cursus of te wel PPT heeft dezelfde inhoud als een reguliere puppycursus bij een hondenschool, alleen bij Care4Dogs gebeurt dit dus in twee- of drietallen. Dagen en tijden zijn in overleg en worden zover mogelijk ingevuld naar ieders wensen. U kunt dan ook aangeven of u liever op een ochtend, middag of avond traint.

Het zijn 6 lessen van een half uur. De informatieve les ontvang u dan per mail, deze is geheel kosteloos. De kosten voor de PPT zijn inclusief examen € 87,50-.

Puppycursus wordt gegeven op het veldje op de hoek van de Wilgenstraat en de Beukenweg in Kampen. Per 1 mei 2019 zullen de lessen plaatsvinden aan de Oosterholtseweg 41 in Ijsselmuiden.

Het voordeel van trainen op openbaar veld is dat de pups gelijk socialiseren met mensen, fietsers, auto’s en dergelijke. En niet alleen op een afgesloten hondenveldje de commando’s uitvoeren, we leven immers niet in een bubbel. Door het trainen in kleine groepjes is er meer 1 op 1 aandacht en kan ik maatwerk leveren.

Mocht u hiervoor interesse hebben kunt u het onderstaande formulier invullen en aangeven wanneer u beschikbaar bent, zodat hier rekening mee gehouden kan worden voor het plannen van de trainingen. Ook is het mogelijk om overdag deel te nemen aan de cursus. Starten met een cursus is meestal binnen twee weken na aanmelding!

 

 

Inschrijven

 

Op dit moment zitten al

onze cursussen vol.

Voor andere opties kunt u
contact opnemen

met telefoonnummer:

06 14 15 11 32