Care4Dogs | Oosterholtseweg 41 | 8271 PS IJsselmuiden | T: 06 14 15 11 32 | info@care4dogs.nl | KvK nummer: 55900070 | BTW nummer: 137984042B01 | Algemene voorwaarden

Care4Kids

Als ouder willen wij het beste voor onze kinderen, maar wat als je even niet meer weet hoe je jouw kind kan helpen of begeleiden? Care4Kids kan dan de uitkomst zijn of dat ene steuntje in de rug!
Ieder kind komt wel eens in situaties terecht die hij of zij spannend vind. Over het algemeen kunnen kinderen dit zelf oplossen of met behulp van een ouder of iemand anders uit de directe leefomgeving. Care4Kids helpt kinderen bij het laten groeien van zelfvertrouwen, dat ze in hun eigen kracht leren staan en vanuit daar zich verder kunnen ontwikkelen als evenwichtige volwassen mensen. U kunt bij Care4Kids terecht van de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar.

 

Met welke hulpvragen kunt u bij mij terecht?

Kinderen die last hebben van: diverse angsten zoals bijvoorbeeld faalangst, boosheid, snel overprikkeld zijn, hoog sensitief zijn, weinig zelfvertrouwen hebben of een negatief zelfbeeld, geen aansluiting vinden bij leeftijdsgenootjes, woedeaanvallen, concentratie problemen, pestgedrag of verdriet door een nare situatie of gebeurtenis zoals verlies van een dierbare, echtscheiding, of ziekte.

Problemen die aan de orde kunnen komen

Slaapproblemen

Door het niet goed kunnen verwerken van de gebeurtenissen kan het zijn dat uw kind moeilijk in slaap komt, veel uit bed komt, niet doorslaapt of nog in bed plast. Door te onderzoeken wat uw kind overdag bezig houd en dat een plekje te kunnen geven, kan uw kind weer rustig gaan slapen.
Stress, Faalangst en/of Leerproblemen
Dit kan veroorzaakt worden omdat er tegenwoordig veel van kinderen gevraagd en verwacht wordt. Zeker kinderen die de lat voor hunzelf al onmogelijk hoog leggen, kunnen ze moeite hebben met presteren op school, maken van huiswerk, sporten en sociale contacten. Door het kind zelf te leren naar zichzelf te kijken, wat er goed gaat en hoe ze de lat voor hunzelf lager leggen, worden ze meer zelfverzekerd en zal het leren makkelijker gaan.

Hoog gevoeligheid

Sommige kinderen kunnen snel overprikkeld worden door alles wat om hen heen gebeurd. Dit kunnen geluiden zijn, maar ook energieën van andere mensen (hoog sensitieve kinderen). Dit kan niet alleen leiden tot klagen over anderen, maar wekt ook irritaties op, wat ook kan leiden tot fysieke klachten. Door samen te kijken door middel van muziek, therapiehond of spel wat er precies van binnen gebeurd, kunnen we leren hoe het kind met de prikkels om kan gaan. Dingen beter los kan laten en daardoor prettiger en relaxter kan gaan leven en leren.

Emotionele problemen

Doordat het kind in situaties komt of dingen die gebeuren in het leven waar het kind zelf geen grip op heeft kan dit emotionele problemen veroorzaken. Dit kan door overlijden van een familielid, scheiding, verhuizing of andere gebeurtenissen in de leefomgeving van het kind. Doordat het kind niet weet hoe hij hier mee om moet gaan kan het zijn dat het ander (onwenselijk) gedrag gaat vertonen. Door samen deze gebeurtenissen een plekje te geven, kan het kind dit (onwenselijk) gedrag weer loslaten.

Onzekerheid

Soms is een kind erg gevoelig voor de mening van anderen, of gevoelig voor negatieve sfeer in huiselijke omgeving of op school. Care4Kids kan hierbij helpen een kind leren zijn eigen plekje op de wereld in te nemen en ook zichzelf te leren uiten. Een kind mag weten dat hij of zij het waard is, talenten heeft en mag voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn. Door meer zichzelf te zijn en bij zichzelf te blijven, gaan dingen makkelijker.

Aandachtsproblemen

Soms kan een kind zich lastig concentreren of focussen op bijvoorbeeld huiswerk, een taak of een opdracht. Door samen te kijken waar het probleem ligt en wat het kind nodig heeft om gestructureerd en zonder afleiding te werken. Wat heeft het kind nodig om het koppie er bij te krijgen en te houden? Hierdoor zal een kind meer rust krijgen, waardoor het concentreren makkelijker gaat.

Werkwijze

Intakegesprek

Het intakegesprek vind plaats met de ouders en zonder het kind. Dit om de hulpvraag van de ouders in kaart te brengen en welke problemen . Hierin kunnen we afstemmen wat u van mij kunt verwachten en ik van u als ouders om jullie zoon of dochter zo goed mogelijk te helpen. Mocht het zo zijn dat we besluiten niet met elkaar door te gaan of dat ik jullie door moet verwijzing naar een kinderpsycholoog, dan krijgt u direct na deze intake een factuur.

Eerste ontmoeting met het kind

Deze sessie zal met jullie zoon of dochter zijn, dus zonder jullie als ouders. Door samen te werken met jullie kind, vragen stellen, maar bovenal te luisteren komen we tot de juiste hulpvraag. Vanuit hier stel ik een probleemanalyse op en maak aan de hand hiervan een plan. Dit zal de leidraad zijn voor 5 keer begeleiding. Elke begeleiding zal zo’n 50 tot 60 minuten duren.

Tarieven

Intake gesprek € 45,-
Begeleiding per sessie (totaal 5 sessies) € 65,-
Evaluatiegesprek € 65,-

Deze prijzen zijn inclusief BTW en exclusief voorrijkosten:

Voorrijkosten binnen gemeente Kampen € 15,-
Voorrijkosten buiten gemeente Kampen <20 km (buiten deze straal + 0,35 cent per km) € 20,-

Ik werk niet met uurprijzen. Dit doe ik omdat ik elke coachingsafspraak de tijd wil nemen voor jullie en/of jullie kind die nodig is en niet na 1 uur moeten afronden omdat ‘de tijd voorbij is’.

Contactfomulier

 

Wist je dat?

Care4Dogs ook teambuilding

en workshops geeft

aan bedrijven en scholen.

Voor meer info: 06 14 15 11 32