Care4Dogs - hondenuitlaatservice+ | Oosterholtseweg 41 | 8271 PS IJsselmuiden | T: 06 14 15 11 32 | info@care4dogs.nl | KvK nummer: 55900070 | BTW nummer: 137984042B01 | Algemene voorwaarden

Werkwijze

Hondenuitlaatservice

De wandelingen zullen plaatsvinden in kleine groepen van maximaal zeven honden. Ik wil zoveel mogelijk werken met honden op vaste dagen zodat er een vaste, stabiele roedel ontstaat. Losse wandelingen zijn in overleg ook mogelijk.
Doordat ik met kleinere groepen wandel is er voldoende individuele en persoonlijke aandacht voor iedere hond.
Op deze manier kan ik goed in de gaten houden of een hond zich veilig voelt in de roedel en goed tot zijn recht komt.
Na iedere wandeling worden de wandelervaringen van die dag in een schriftje vastgelegd zodat de eigenaar op de hoogte is van alle gebeurtenissen van die dag.
Ik zal minimaal een uur met de honden wandelen. De honden worden in verantwoorde losloop gebieden uitgelaten,
zodat ze zich lekker kunnen uitleven.
Ter kennismaking met de groep is de eerste “proefwandeling” altijd gratis.

Coaching mens en hond

Wilt u advies of begeleiding om de omgang met uw hond te verbeteren? Heeft u even een steuntje in de rug nodig? Of misschien wilt u uw hond juist beter begrijpen? Ik maak dan graag een afspraak met u om u daarin te coachen. Deze coaching sessies duren 30 tot 45 minuten waarna ik u in een persoonlijk gesprek van adviezen en/of tips voorzie.

Gedragstherapie

In de dagelijkse omgang met honden en hun eigenaren komt het voor dat de gewone hondentrainingen niet altijd voldoende te bieden hebben als er echt sprake is van een gedragsprobleem. Gedragsproblemen kunnen bijvoorbeeld zijn:  onzindelijk gedrag, ongehoorzaamheid, abnormale angst, zeer agressief gedrag et cetera
Om een goede beeld te krijgen van de gedragsproblemen wil ik uw hond graag zien in zijn of haar eigen, vertrouwde leefomgeving: bij u thuis. Deze sessie duurt ongeveer 1 – 1,5 uur. Vervolgens kan ik hiervan, gecombineerd met de input uit een vooraf door uzelf in te vullen vragenlijst, een analyse maken in de vorm van een behandelplan. Aan de hand van dit behandelplan kan in overleg met u worden bezien of één of meerdere vervolgconsult(en) noodzakelijk is/zijn.

Gezondheidsadvies

Door mijn jarenlange ervaring als paraveterinair dierenartsassistente voorzie ik u desgewenst gratis van simpele adviezen met betrekking tot voeding, vachtverzorging, en dergelijke.
Daarnaast kan het voorkomen dat u gedurende een bepaalde periode medicatie moet toedienen of bijvoorbeeld oren moet zalven of nagels knippen. Tegen vergoeding kom ik bij u thuis en help ik u bij deze handelingen tot dat de behandeling afgelopen is of tot u het zelf kan doen.

Privétraining

Dit bied ik aan voor zowel  jonge als oudere honden. Ik werk het meeste met pups die niet terecht kunnen bij een hondenschool, omdat deze al vol is of er geen lessen worden gegeven in verband met vakantie. Toch is het belangrijk om juist in deze fase bezig te zijn met uw pup. De eerste maanden van het leven van uw hond zijn zeer belangrijk. In deze maanden word de basis gelegd voor de rest van het leven van uw trouwe viervoeter.  Ook voor een goede begeleiding in de vorm van een privétraining kunt u bij Care 4 Dogs terecht. Voor oudere honden kan een training of een opfriscursus een goede investering zijn. Ook voor honden geldt, zo is mijn ervaring, “je bent nooit te oud om te leren”.

Rasbegeleiding

U wilt graag een hond kopen. U heeft zich al helemaal voorbereid en ingelezen wat er nodig is voor de verzorging van een hond, maar nog geen idee welk ras u wilt en wat het beste past bij u en uw gezinsleden en levenswijze.  Ik ben u graag van dienst om u met mijn kennis en ervaring een weloverwogen keuze te laten maken.
Misschien heeft u al jaren honden en al jaren hetzelfde ras, maar u denkt denkt u erover om een ander ras te nemen of een tweede hond aan te schaffen. Ook daarin begeleid ik u graag.

Vervoer naar dierenarts, trimmer, crematorium of pension

Heeft u vervoer nodig om naar de dierenarts, trimmer, crematorium of pension te gaan? Ook hierin kan Care 4 Dogs een rol spelen. In overleg is alles mogelijk en kunnen u en uw huisdier gebruik maken van deze service. 

Oppas tijdens vakantiedagen of bent u door omstandigheden even niet thuis?

Mocht u oppas nodig hebben aan huis voor uw katten en of andere huisdieren. Ook dan kunt  u terecht bij Care 4 Dogs. Het kan zijn dat u een paar dagen weggaat, op vakantie gaat of dat u door bijvoorbeeld een ziekenhuisopname tijdelijk niet voor uw huisdieren kunt zorgen.
Aangezien huisdieren zoals katten over het algemeen beter thuis in hun eigen omgeving kunnen blijven dan in een pension, is het mogelijk dat ik langskom. Ik zal de katten voeren en water geven, kattenbakken uitscheppen, ik kan eventueel ook de post verzorgen en de planten water geven. En bovenal even aandacht schenken aan uw huisdieren. Heeft u ook nog andere huisdieren, dan worden deze natuurlijk niet vergeten!

Op dit moment zitten al

onze cursussen vol.

Voor andere opties kunt u
contact opnemen

met telefoonnummer:

06 14 15 11 32