Care4Dogs - hondenuitlaatservice+ | Oosterholtseweg 41 | 8271 PS IJsselmuiden | T: 06 14 15 11 32 | info@care4dogs.nl | KvK nummer: 55900070 | BTW nummer: 137984042B01 | Algemene voorwaarden

Engelse Bulldog

Engelse Bulldog

Engelse Bulldog is een stevige hond, oorspronkelijk werden ze gebruikt voor ‘Bullenbijten’. Hierbij moesten de honden in gevecht gaan met een stier, in 1835 werd deze ‘sport’ verboden in Engeland en kreeg de Bulldog de functie van gezelschapshond. De Engelse Bulldog is een vriendelijke, vrij rustige maar vrolijke hond. De Engelse Bulldog wil graag bij het gezin zijn, houdt van knuffelen en aandacht, een spelletje op zijn tijd maar vooral ook van lekker luieren. Ook kunnen deze honden eigenwijs en koppig zijn als ze ergens geen zin in hebben. Alleen zijn kunnen ze goed, maar echt leuk vinden ze het niet. Andere honden vinden ze vaak niet zo interessant. Soms begrijpen andere honden de Engelse Bulldog verkeerd, want ze kunnen snurkende of knorrende geluiden maken, hebben rimpels in hun neus en hebben van nature een stoere houding. Sommige honden kunnen dit vreemd of bedreigend vinden. Vaak kan de Engelse Bulldog wel leren omgaan met andere dieren, want hun jachtinstinct is klein.

Engelse Bulldog

 

Hun aparte uiterlijk spreekt veel mensen aan, hoewel er veel nadelen aankleven. Deze nadelen zijn dat de Engelse Bulldog niet zo’n goed uithoudingsvermogen heeft en dat ze slecht tegen warmte kunnen. Ook kan de Engelse Bulldog niet zelfstandig bevrucht worden en kunnen ze niet zelfstandig bevallen. In de meeste gevallen moeten ze met een keizersnede bevallen, omdat de schedels van de pups te groot zijn.

Klik  hier voor het Facebook artikel.

Alle trainingen en coaching afspraken gaan gewoon door met inachtneming van de regels van het RIVM